Colportageboete Greenchoice verlaagd

AMSTERDAM - De miljoenenboete die energiebedrijf Greenchoice twee jaar geleden kreeg opgelegd vanwege misleidende deur-tot-deurverkopen blijft staan. Wel verlaagde de Nederlandse Mededingingsautoriteit de boete met tien procent.

Het duurzame-energiebedrijf moet nu nog een boete betalen van ruim 1,8 miljoen euro, maakte de waakhond woensdag bekend. De boete is verlaagd omdat het bedrijf in 2010 zelf al was gestopt met de foutieve colportage.

De NMa constateerde in 2010 dat veel aan de deur benaderde consumenten niet begrepen dat zij werden aangesproken door Greenchoice. Sommigen hadden het idee dat werd getekend voor extra korting bij de eigen leverancier. Greenchoice tekende destijds bezwaar aan tegen de boete, maar die is nu afgewezen.

De misleidende colportage is niet het enige vergrijp van Greenchoice. Eind vorig jaar kreeg het bedrijf een boete opgelegd van 7,2 miljoen euro vanwege het achterhouden van eindafrekeningen.

Deze zomer kregen twee bestuurders een boete van 450 duizend euro vanwege het leidinggeven hieraan. Ook tegen deze boetes is bezwaar aangetekend.

Lees meer over:
Tip de redactie