Duidelijkheid leidt tot hardwerkende medewerker

AMSTERDAM - Hoe duidelijker de werkgever, des te harder werken zijn werknemers, zo blijkt dinsdag uit de verkiezing van beste werkgever van 2012.

De elfde editie van de verkiezing, georganiseerd door onderzoeksbureau Effectory, werd gewonnen door Stichting Buurtzorg Nederland (categorie meer dan 1000 werknemers) en Geas Energiewacht, servicepartner van Essent in Oost-Nederland (categorie minder dan 1000 werknemers).

Volgens Effectory, dat onderzoek hield onder 269 bedrijven, scoren de honderd beste werkgevers hoog op leiderschap en helderheid over organisatiedoelstellingen. Wanneer werknemers meer inzicht hebben in de doelstellingen leidt dit tot meer inzet en bevlogenheid.

Werknemers doen graag een stap extra, wanneer dat bijdraagt tot meer succes voor het bedrijf. Daarnaast zouden werknemers nieuwe, andere taken op zich willen nemen, zo lang het maar duidelijk is waarom het waardevol zou zijn.Verder zorgt duidelijkheid over de doelen van een bedrijf voor begrip en vertrouwen in de keuzes van de leiding van de organisatie.

Geas Energiewacht

Geas Energiewacht, gespecialiseerd in onderhoud, service en verkoop van verwarmings- en warmwatertemperatuur, werd als beste organisatie gezien in de categorie 'onder de 1000 medewerkers'. Om medewerkers te stimuleren wordt bij GEAS tweemaal per jaar een bijeenkomst gehouden.

"Tijdens deze bijeenkomsten laten we scenes van de film van Al Gore, over toename van CO2, zien aan onze werknemers. Dit vertalen we vervolgens naar de opleidingen, diensten en meer energiezuinige apparaten waar wij over beschikken," liet GEAS-directeur Frank van Hunsel weten tegenover NUzakelijk.

Met een voorbeeld wist Van Hunsel ook aan te geven hoe zij werknemers kunnen motiveren om bepaalde taken te blijven uitvoeren. "Volgens de CAO mogen monteurs die ouder zijn dan 55 jaar zelf bepalen wanneer zij storingsdiensten doen. Echter, hoe ouder de groep, hoe meer werknemers je hebt die zelf bepalen wanneer zij diensten uitvoeren. Om dit te voorkomen hebben we hen dankzij voorlichting en een enquête kunnen overtuigen."

NUwerk

Tip de redactie