Extra geld naar woningcorporatie Laurentius

BREDA - De noodlijdende Bredase woningcorporatie Laurentius krijgt een lening van 10 miljoen euro om acute betalingsproblemen te voorkomen.

Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw staat garant voor de lening. Bovendien neemt corporatie Wonen Breburg met hulp van het Waarborgfonds vier woningbouwprojecten in Breda en Tilburg over van Laurentius zodat er tot het eind van het jaar nog ruim 63 miljoen euro naar Laurentius gaat.

Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt. Vorige week werd bekend dat Laurentius dit jaar afstevent op een tekort tussen 41 en 118 miljoen euro.

Oplichting

Laurentius verkeert al lange tijd in financiƫle problemen. Tot overmaat van ramp werd in mei directeur Walter V. gearresteerd op verdenking van oplichting van de corporatie. Het vermoeden bestaat dat de corporatie voor miljoenen is benadeeld.

Het Waarborgfonds liet dinsdag in een verklaring weten dat Laurentius door deze maatregelen ruimte krijgt om orde op zaken te stellen en om te werken aan de toekomst.

"Het is voor de stad, voor de huurders en Laurentius een goede oplossing", liet de Bredase wethouder Bob Bergkamp weten in een persbericht.

NUwerk

Tip de redactie