Seat geeft Leon Cupra prioriteit

AMSTERDAM - Het publiek heeft inmiddels in Parijs kennis kunnen maken met de nieuwe Seat Leon en dus is het nu tijd voor de volgende stappen in het Spaanse offensief. Eén van de fijnste nieuwe varianten wordt de nieuwe Cupra en die is nu voor het eerst betrapt.

Dit prototype van de Leon Cupra geeft z'n identiteit prijs door de beide uitlaten aan de zijkanten van de achterbumper en de extra grote luchtinlaten op de plek van de mistlampen in de voorbumper. De Leon Cupra is dan ook flink sterker dan de gewone versies: de auto krijgt een 2,0-liter viercilinder turbomotor onder de kap, die ook in de Audi S3 te vinden is.

Het blok levert in de Seat op z'n minst de huidige 240 pk en waarschijnlijk komt het vermogen nog wel flink wat dichter in de buurt van dat van de 300 pk van de nieuwe Audi S3.

De uitspraken van Matthias Rabe, Vice-President R&D van Seat, wijzen in ieder geval wel in die richting. Hij vertelde ons in Parijs dat de volgende Leon Cupra een stuk verder gaat dan de huidige. Over het vermogen had Rabe het niet, maar hij wilde wel kwijt dat de volgende generatie een stuk minder last van onderstuur heeft en ook flink lichter is. Allebei zaken die erg welkom zijn bij een hot hatch.

We moeten nog wel even geduld hebben voor we de Leon Cupra kunnen verwelkomen. Rabe hintte naar een introductie in 2014. Behalve een Leon Cupra brengt Seat in de nabije toekomst ook een Leon ST en een driedeurs versie.

NUwerk

Tip de redactie