Verzekeren tegen hoge energierekening

AMSTERDAM – Klanten van Essent kunnen een verzekering afsluiten tegen een te hoge energierekening.

Dit meldt de NOS in een bericht. 

Voor 48 euro per jaar kunnen klanten zich verzekeren tegen een te hoge energierekening in de winter. Essent vergoedt dan de extra stookkosten, als de gemiddelde temperatuur in de winter lager uitvalt dan 2,7 graden celcius.

Essent berekend het bedrag op basis van het extra gasverbruik van een gemiddeld huishouden. Als er wordt gerekend met een gemiddelde temperatuur van 0 graden, kan de vergoeding oplopen tot 175 euro.

Regionale verschillen

Bij het bepalen van de vergoeding, maakt Essent gebruik van de temperatuurgegevens van het KNMI die in De Bilt worden gemeten. Hierbij wordt dus geen rekening gehouden met regionale temperatuurverschillen.

Of het handig is om de verzekering af te sluiten, moet nog blijken. De gemiddelde wintertemperatuur is in Nederland in de winter namelijk 3,4 graden. Dat is niet genoeg om in aanmerking te komen voor een vergoeding van Essent.

Als komende winter net zo streng wordt als de winters in 2009/2010 en 2010/2011, dan is de verzekering rendabel. De gemiddelde temperatuur was tien 1,1 en 2,2 graden.

NUwerk

Tip de redactie