AMSTERDAM – Payleven, het van oorsprong Duitse bedrijf dat in Nederland mobiele betaaldiensten aanbiedt, maakt binnenkort ook Visa-betalingen mogelijk. De startup gaat door heel Europa flink uitbreiden.

Vanaf 15 oktober worden Visa-betalingen in Nederland ondersteund. Daarnaast brengt het bedrijf een losse cardreader op de markt, waardoor mensen kunnen pinnen op de manier waarop ze dat gewend zijn.

Ook in Duitsland, Engeland, Italië en Polen breidt de dienst op deze manier uit.

Payleven richt zich voornamelijk op mobiele betalingen via een stukje hardware op een mobiele telefoon of tablet. Klanten halen daar hun pas doorheen. Zo kunnen kleine winkeliers, retailers en ondernemers creditcard- of pinbetalingen ontvangen zonder daarvoor een heel systeem voor aan te schaffen.

Nederland

In augustus dit jaar werd Payleven in Nederland gelanceerd. De dienst accepteerde toen alle Nederlandse bankpassen en creditcards van MasterCard. De startup zegt in Nederland al “enkele honderden” aanmeldingen te hebben ontvangen van ondernemers.

Het bedrijf doet hetzelfde als het Amerikaanse Square en het Zweedse iZettle. Payleven is afkomstig uit de Duitse incubator Rocket Internet, die erom bekend staat succesvolle, vooral Amerikaanse startups te kopiëren en deze agressief uit te rollen in Europa.