AMSTERDAM – Huiseigenaren die last hebben van een restschuld kunnen zich vanaf vandaag aansluiten bij de actiegroep Stop De Restschuld.

Dit meldt de Sp!ts in een bericht.

ING heeft laatst becijferd dat ongeveer een kwart van de Nederlandse huishoudens met een hypotheek in 2013, financieel ‘onder water’ zal staan. Hiermee wordt bedoeld dat de hypotheekschuld groter is dan de potentiële waarde van het eigen huis.

Jurist Sven Hulleman zoekt daarom naar medestanders in zijn strijd tegen de banken. Hulleman gaat met zijn leden net zo lang procederen tot een rechter banken dwingt om mee te laten betalen.

Volgens de jurist zijn er bijna 700.000 mensen met een restschuld en hebben banken daarom een zetje van de rechter nodig om het probleem op te lossen.

Gevangen

Hulleman heeft zelf ervaren hoe het is om een restschuld te hebben. De jurist is eigenaar van een appartement in Rotterdam Noord, waarop hij naar eigen zeggen bijna 30.000 euro verlies moet nemen om het te verkopen.

Het zijn vooral jongeren tussen de 25 en de 35 jaar die kampen met een restschuld. Deze groep mensen zit volgens Hulleman ‘gevangen in eigen huis’.

Rechtbank

Hulleman wil naar de rechter en is op zoek naar huiseigenaren die meedoen. Want hoe meer eigenaren mee doen, hoe sterker zij staan in de strijd tegen de banken.

Voor 1 november wil de jurist 1.000 mensen hebben verzameld die in een zelfde situatie verkeren.