AMSTERDAM – Winkelen in de Amsterdamse 9 straatjes kan voortaan 24 uur per dag door te kopen en te betalen met je mobiele telefoon. Daarmee zegt de Amsterdamse buurt, die voor dit project samenwerkt met PayPal, een Europese primeur te hebben.

Consumenten kunnen met een QR-codescanner, of de iPhone app van 9straatjesonline.com, de QR-codes scannen die op de etalageruiten staan van de dertig deelnemende winkels.

Op de mobiele website volgen dan de producten uit de etalage die je meteen kan bestellen en betalen met PayPal. De gewenste producten worden binnen twee dagen naar het gewenste adres verstuurd.

Het project loopt tot het eind van het jaar. De bedoeling is om offline-betaalmogelijkheden in winkels in de loop van 2013 uit te gaan breiden. In de Verenigde Staten heeft al een aantal grote retailers, zoals Home Depot, de offline betalingsmogelijkheden van PayPal in hun winkel geïntegreerd.

Jongeren

Eelco van Wijk, algemeen directeur van PayPal Benelux, liet weten dat uit recent onderzoek blijkt dat jongeren meer waarde hechten aan hun smartphone dan aan hun portemonnee. "Dat zien we ook terug in de toename van het aantal mobiele betalingen. Met dit initiatief willen we laten zien dat mobiel shoppen makkelijk, handig en vooral leuk is."