AMSTERDAM - Automerk Renault is in het derde kwartaal van 2012 de grote favoriet gebleken onder leaserijders.

Dit blijkt uit cijfers van LeasePlan Nederland, dat als Nederlands marktleider autoleasing representatief is voor het hele land.

Voor Renault is het een primeur dat het alle lijsten van de leasemaatschappij aanvoert. Zowel bij het MKB als bij de gele en grijze (bestelwagens) kentekens is Renault het populairst. Met name de modellen Renault Mégane Estate en de Renault Traffic zijn in trek bij leaserijders.

De Renault Mégane Estate is voor het derde kwartaal op rij de meest bestelde leasewagen, in de categorie personenauto's. Verder staan in deze categorie de Ford Focus en de Volvo V40, een nieuw model, in de top drie.

Onder de bestelwagens is de Renault Traffic het populairst gebleken. Het stoot hiermee de eerder populaire Volkswagen-modellen, de Caddy en Transporter, van de troon.

Diesel

Het aandeel dieselmodellen is groeiende onder de leaserijders. Waar in het tweede kwartaal van 2012 nog ruim 55 procent van de leaserijders een dieselmodel bestelde is dit percentage nu gestegen naar bijna 67 procent. De oorzaak hiervan is volgens LeasePlan de lagere bijtellingsregels die gelden voor dieseluitvoeringen.