HAARLEM - Banken hadden in september veel vaker te maken met storingen dan in de andere zomermaanden. Dat blijkt woensdag uit gegevens van Allestoringen.nl, een website die storingsmeldingen verzamelt voor ruim 150 diensten in Nederland.

Bij ABN Amro konden klanten volgens de site afgelopen maand zes maal tijdelijk niet bankieren via internet of mobiele telefoon. ING werd vijf keer geteisterd door storingen, en zowel Rabobank als SNS had twee maal problemen.

''De belangrijkste oorzaak van dit hoge aantal, is waarschijnlijk dat banken de laatste jaren hun aanbod van onlinediensten sterk hebben uitgebreid zonder hun systemen goed daarop aan te passen. Ze werken met oude computers, en die kunnen al die nieuwigheid soms even niet aan", vermoedt een woordvoerder van de storingssite.

In augustus hadden de grote banken geen storingen en ING slechts één storing. In juni telde de website in totaal tien systeemfalen (al werd SNS toen nog niet bijgehouden) en in juni werden twee meldingen geregistreerd.