AMSTERDAM – Google experimenteert met zijn mobiele betaaldienst Wallet. De internetgigant wil microbetalingen mogelijk maken op internet, zoals voor nieuwsartikelen.

Dat maakt Google woensdag (lokale tijd) bekend.

Met een druk op de knop moeten betalingen mogelijk gemaakt worden. Hiervoor moeten de gebruikers wel ingelogd zijn met hun Google-account en hun creditcard moet gekoppeld zijn in Wallet.

Knop

Eigenaren van websites kunnen een Google Wallet-knop in hun site integreren, om zo een extraatje bij te verdienen aan hun inhoud. Binnen een half uur kunnen gebruikers het geld teruggestort krijgen.

Per microbetaling kan tussen de 25 en 99 dollarcent gevraagd worden. Google krijgt een percentage van deze verkopen, hoeveel is nog niet bekend.

Oxford Reference, die publicaties van de universiteit online zet, is een van de websites die begint met Google Wallet. Ook de bekende techsite GigaOm heeft aangegeven delen van zijn content via de dienst te willen verkopen.

Eerdere toepassingen

Wallet begon als mobiele betaaldienst voor consumenten en winkeliers. Door middel van een NFC-chip in smartphones kunnen gebruikers eenvoudig in winkels betalen door hun telefoon langs een zogeheten ‘point of sale’ te houden.

Ontwikkelaars konden ook al langer Google Wallet integreren in games, zodat spelers kleine betalingen moeten doen om verder in het spel te komen.