WINTERSWIJK - Wie altijd al fantaseerde over een luxe villa voor een habbekrats, kan zijn droom nu verwezenlijken. De 54-jarige Ruud Bakker uit Winterswijk wil door middel van een loterij van zijn kapitale woning met zwembad af. Een lot kost 50 euro, liet Bakker dinsdag weten.

Volgens de Winterswijker gaat het eigenlijk om zogenoemde aandelenoptiecertificaten. Hij zette het huis in 2008 te koop voor 1 miljoen euro. Inmiddels is de vraagprijs gezakt naar 925.000 euro.

Samen met juristen bedacht hij de constructie om de woning te verloten. De woning is ondergebracht in een Britse bv. De verloting heeft plaats vanuit Costa Rica. ''Je wordt dus eigenaar van die onderneming en het huis.'' Er mogen maximaal 60.000 certificaten worden uitgegeven. Die zijn te krijgen via een website.

Door ziekte kan Bakker de kosten van het pand niet meer opbrengen. ''Het was een café met daarboven twee woonhuizen. Ik heb het helemaal verbouwd. Het biedt alle luxe die je maar kan bedenken.’’ De opbrengst van de loterij komt pas op zijn bankrekening te staan als de villa is verloot.

Vaste lasten

De gelukkige winnaar hoeft zich overigens ook 2 jaar lang niet druk te maken over de vaste lasten en krijgt daarnaast nog eens 30.000 euro voor onderhoud en herinrichting. ''Zo is de nieuwe eigenaar echt goed onder de pannen’’, aldus Bakker.

Wanneer alle certificaten verkocht zijn maakt de notaris bekend welke aandelenkoper de gelukkige winnaar is.