AMSTERDAM – Blurb, de online uitgever van (foto)boeken, heeft in Nederland het aantal verkochte boeken met meer dan 30 procent zien stijgen sinds het Amerikaanse bedrijf eind 2011 een Nederlandse versie van de website heeft gelanceerd.

Nederland is inmiddels de vierde grootste markt wereldwijd. Zo laat het bedrijf desgevraagd weten aan NUzakelijk.

Blurb biedt klanten de gelegenheid om allerlei soorten boeken te printen en eventueel via de site te verkopen, waarbij de winst voor de auteur is. Ook heeft het bedrijf een ebookfunctie die dinsdag wordt uitgebreid met de mogelijkheid om een ebook interactief te maken met bijvoorbeeld linkjes, filmpjes en audio-fragmenten.

Daarnaast kan het bedrijf fotoboeken maken van foto’s gepubliceerd op Facebook, Flickr, Instagram en Picasa. In het eerste half jaar van 2012 is het aantal verkochte Facebook-boeken in Nederland met ruim 80 procent toegenomen.

Blurb

Blurb is in 2005 opgericht. Vorig jaar zijn wereldwijd 1,7 miljoen boeken verkocht in 69 landen, tevens zijn gemiddeld 2000 Blurb ebooks per week gedownload.

In 2011 hebben de auteurs van de diverse boeken meer dan 1 miljoen dollar verdiend met de verkoop van bijna honderdduizend boeken.