ZEIST - In De Partnership Verkiezing 2012 strijden young professionals en managers uit het bedrijfsleven mee met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Maak alvast kennis met deelnemer Achmea team ‘microverzekeren’. Een interview met Young Professionals.

Wie is jullie link met ontwikkelingslanden?
"Wij zijn Young Professionals van Achmea van de afdeling MVO, Management Trainees en werken aan microverzekeringsprojecten. Zo heeft een van ons in India een half jaar lang samengewerkt met DHAN Foundation. Twee anderen hebben een analyse gemaakt van projecten waaronder India en Cambodja. Een ander is zeer actief betrokken bij de opstart van het project in Burundi waarvoor we samenwerken met HealthNet TPO en Wageningen UR. “Een bevlogen team!" aldus, Loek Dalmeijer."

Wat kan het opleveren voor een bedrijf als Achmea om te investeren in ontwikkelingslanden?

"Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vinden we heel belangrijk en we zijn blij dat Achmea zich hier mee bezig houdt. Achmea is ontstaan uit solidariteit en op deze manier geeft Achmea blijvend invulling aan dat principe. Zo zet Achmea de kennis en ervaring over het organiseren van financiële zekerheid in om een bijdrage te leveren aan het oplossen van sociale en economische problemen."

"Zowel in Nederland als daarbuiten. Met gelden van de Achmea Foundation en de inzet van de kennis en ervaring van onze medewerkers werkt Achmea bijvoorbeeld aan het opzetten en ondersteunen van microverzekeringsprojecten in landen als India, Senegal en Burundi. Je kunt dit zien als hulp aan ontwikkelingslanden of als investering in potentieel interessante markten."

Wat kan de rol van young professionals hierbij zijn?
"Achmea’s Young Professionals kunnen een bijdrage leveren aan een microverzekeringsproject. “Wij hebben minder vaak problemen om enkele maanden, afgezonderd van familie en vrienden, in het buitenland te werken. De werklust en het enthousiasme is aanstekelijk. Het is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. In de projecten wordt de basis van het verzekeren zichtbaar", aldus Sophie Hulshof."

Wat zijn jullie ambities met De Partnership Verkiezing 2012?
"We willen laten zien dat je, door het benutten van kennis en expertises van verschillende partners, kunt ingrijpen in gemeenschappen waardoor de levensomstandigheden van deze gemeenschappen en zelfs van hele landen sterk kunnen verbeteren. Hopelijk inspireren we hiermee andere organisaties om ook op zoek te gaan naar kansen die ontwikkelingslanden bieden."

Vanaf 16 oktober kun je hier lezen over de business case van Achmea en de andere deelnemers. Vanaf dan kun je stemmen!