ZEIST - In De Partnership Verkiezing 2012 strijden young professionals en managers uit het bedrijfsleven mee met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Maak alvast kennis met deelnemer Achmea team ‘fairtrade’. Een interview met Young Professionals.

Wie zijn jullie, wat voor werk doen jullie en met welke partijen doe je mee met de Business Development Award van De Partnership Verkiezing?
"Wij werken allemaal met veel plezier, bij Achmea. Vanuit Jong Achmea zijn wij als team samengekomen om aan De Partnership Verkiezing 2012 mee toe doen onder de naam Achmea Fairtrade. In dit partnership werken wij samen met de Rabobank, Max Havelaar, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse Water Partnership."

Wat vind jij van de rol van Corporate Social Responsibility binnen je jullie bedrijf? Wat kan het opleveren voor een bedrijf om te investeren in ontwikkelingslanden?
"Wij zien dat binnen Achmea het maatschappelijk verantwoorden ondernemen (MVO) in het DNA zit. Wij kunnen ook niet anders dan kritisch kijken naar hoe wij ondernemen. Ons MVO-beleid richt zich op drie pijlers die gelijk zijn aan de drie rollen die Achmea heeft in de samenleving: binnen ons werk, ons bedrijf en onze wereld. De laatste pijler geeft aan wat het voor Achmea kan opleveren, wij willen toonaangevend worden in het opzetten van Microverzekeren. Door te investeren in ontwikkelingslanden zoals Colombia kan Achmea grote stappen vooruit zetten in de realisatie hiervan."

Wat kan de rol van young professionals hierbij zijn?
"Vanuit Achmea worden er meerdere activiteiten georganiseerd voor Young Professionals, dit gebeurt door de vereniging Jong Achmea. Tijdens deze activiteiten merken we vooral dat Young Professionals het belangrijk vinden dat zij zich voldoende kunnen ontwikkelen binnen Achmea maar wel op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Tijdens deze activiteiten komen Young Professionals binnen alle sectoren van Achmea samen waardoor de verschillende facetten van verzekeren aan bod komen"

Wat zijn jullie ambities met De Partnership Verkiezing 2012?
"Wij als Young Professionals van Achmea willen laten zien hoe wij onze kennis en competenties kunnen inzetten om de levensomstandigheden van de koffieboeren in Colombia te verbeteren."

Vanaf 16 oktober kun je hier lezen over de business case van Achmea en de andere deelnemers. Vanaf dan kun je stemmen!