AMSTERDAM - Citrofielen zullen vanochtend bij het lezen van diverse Twitterfeeds en websites toch even geschrokken zijn: is de productie van de Citroën C6 gestaakt? Maar ze kunnen opgelucht ademhalen, leert contact met de importeur ons.

Normaliter is het natuurlijk geen nieuws dat de productie van een auto voortgezet wordt, maar in het geval van de Citroën C6 is dat anders. Eerder vandaag doken namelijk op diverse sites de berichten op dat Citroën z'n eigenwijze topmodel 'definitief uit productie genomen heeft'.

Volgens de woordvoerder van de importeur meldt het hoofdkantoor van Citroën dat de productie van de C6 gewoon doorgaat. De importeur vermeldt hierbij dat er ook nog geen einddatum voor de productie van het vlaggenschip in zicht is.

De Citroën C6 is gedurende z'n carrière met veel motoren leverbaar geweest, maar momenteel is het gamma zeer overzichtelijk. Er is namelijk maar één versie beschikbaar, de C6 3.0 HDiF V6 Exclusive.

Deze heeft een 241 pk sterke turbodiesel en alle denkbare luxe aan boord en kost 76.850 euro. Echt een verkoopknaller kun je de C6 niet meer noemen. In het topjaar 2006 verkocht de Nederlandse importeur er nog 316, maar in 2012 vonden nog maar achttien C6'en een nieuwe eigenaar.