AMSTERDAM - Honda had in Parijs geen wereldschokkend nieuws maar tussen de bedrijven door kwamen de Japanners nog wel even met een eerste aanzet tot een Civic stationwagon op de proppen.

Deze tekening is voorlopig het enige bewijs dat Honda werkt aan een stationwagonversie van de Civic. Verder is er nul komma nul informatie over deze auto, behalve dat Honda volgend jaar met een concept car komt.

Op de schets zien we veel vloeiende lijnen, voluptueuze wielkasten en een aflopende daklijn. Achterportieren lijken te ontbreken door de afwezigheid van een handgreep maar als je goed kijkt, zijn de contouren van een portier zichtbaar in het zwarte gedeelte.

Het is zeker niet de eerste keer dat Honda met een Wagon-versie van de Civic komt. Zo had je er van de eerste en tweede generatie eentje, in Europa was wellicht de meest bekende stationwagon de Aerodeck-versie van de zesde generatie Civic.

Of Honda die naam ook weer van stal haalt voor de allernieuwste Civic, is voorlopig nog afwachten. De concept car zal volgend jaar te zien zijn in Genève (maart) of Frankfurt (september).