AMSTERDAM - De Nederlandse poot van accountants- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) heeft in het gebroken boekjaar 2011/2012 minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De onderneming zag de omzet afgelopen jaar met 3 procent toenemen tot ruim 693 miljoen euro, maar onder meer stijgende kosten en scherpe concurrentie holden de winstgevendheid uit. Het bedrijfsresultaat na belastingen kwam uit op 72,9 miljoen euro, een vijfde minder dan een jaar eerder.

Financieel directeur Arno Pouw wijt de winstdaling onder meer aan ''de strategische keuze om te blijven investeren in onze mensen, in kwaliteit, in het ontwikkelen van nieuwe producten en in de acquisitie van een tweetal ondernemingen.'' Maar ook bijvoorbeeld nieuwe regelgeving dreef de kosten op.

Ondanks de winstdaling kijkt PwC volgens bestuursvoorzitter Robert Swaak met trots terug naar het afgelopen jaar. ''De pijlers waarop onze strategie rust, zijn verder verstevigd'', aldus de topman. Zo is volgens hem de tevredenheid van klanten gegroeid, evenals het welbevinden van de eigen werknemers.