Of eigenlijk, drie geweldige jaren.

Door Marleen Holtkamp

Ruim drie jaar geleden startte ik met het schrijven van ondernemersblogs voor NU.nl. Weblogs noemden we ze toen nog gewoon. En we waren nog maar met z’n vijven. En ik schreef nog elke week, of iets minder als ik geen tijd of inspiratie had.

Nu, na ruim drie jaar komt daar een einde aan. Omdat dingen veranderen. En NU.nl dus ook. Ik zal vast nog wel eens langskomen af en toe, maar onze vaste rubriek gaat verdwijnen.

Terugkijken

Een goed moment om eens terug te kijken. Drie jaar lang schreef ik over mijn belevenissen, overpeinzingen, frustraties en gouden momentjes als ondernemer. Over zes blauwe plekken en twee nieuwe opdrachten, over gesprekken met de minister van economische zaken.

Over water en droog brood en over spoedcursussen timemanagement. Over gewapend naar het werk gaan en nog meer proppen in je werkdag. Over worstelen met ondernemerschap en moederschap. Over lentekriebels en werkdrukverloskundigen.

Mijn blogs hebben veel reacties opgeleverd. Vaak positief, soms ook kritisch. En pieken in mijn websitebezoek. En nieuwe klanten. Maar vooral veel reacties. Waarvoor dank.

Spiegel

Want jullie die reacties mailden maakten dat ik weer even een spiegel had, even kon peilen hoe ik het nou eigenlijk deed, dat bloggen en ondernemen. En jullie die zich herkenden in mijn verhalen en nieuwe klanten werden, maakten dat het brood op mijn plank wat minder droog werd. En jullie die mij wezen op spelfouten, zetten me weer even op mijn plaats.

En nu verder, zonder de ondernemersblogs en zonder groot publiek. Wat zal ik de komende drie dagen…eh..jaren eens gaan doen? Los van het ondernemen. In ieder geval een boek schrijven. Dat staat al lang op mijn verlanglijstje en daar lijkt nu eindelijk tijd voor te komen. En ik hoop jullie dan straks aan mijn signeertafeltje te begroeten.

Het waren drie geweldige uren, die jullie me de afgelopen jaren van jullie tijd schonken. Bedankt en tot ziens!

Marleen Holtkamp is eigenaar van Montas ordening en coaching en begeleidt individuen en teams naar efficiënter werken en meer overzicht. Daarnaast werkt Marleen als werkdrukverloskundige speciaal met jonge moeders.