ZWAAGDIJK - De groei van de razendgoedkope retailer Action zet in rap tempo door. De populaire 'winkel van Sinkel' opende donderdag zijn 300e filiaal in Zaandam.

Action heeft nu in totaal 250 winkels op de thuismarkt in Nederland, 46 in België en 4 in Duitsland. De discountformule opende sinds het begin van het jaar meer dan 30 winkels, daar komen er de rest van 2012 nog minimaal 20 bij.

De afgelopen jaren maakte Action, waar van alles te koop is van pannen en make-up tot trolleys en leggings, een versnelde groei door. Het bedrijf profiteert sterk van de run op koopjes als gevolg van de economische crisis. Door de verslechterende economie switchen Nederlanders steeds vaker naar aanbiedingen.

Prijsbewuster

''Mensen worden prijsbewuster en schamen zich daar niet voor. Ze komen voor een paar producten, maar gaan met een volle tas naar buiten wegens het grote voordeel'', zegt Roland Tabor, marketingdirecteur bij Action.

Volgens Tabor is het in alle landen een trend om slim inkopen te doen. Ook voor de aankopen van etenswaren bezoeken consumenten volgens hem steeds vaker de goedkope Actionwinkels.

De winkelketen, met de slogan 'verrassend volledig, verbazend voordelig', werd in 1993 opgericht en heeft meer dan 8500 medewerkers in dienst.