Ondernemen is keuzes maken. Zo kiezen wij ervoor om te werken met jonge mensen. Een praktische keuze. Onze klanten vragen er namelijk om. Een volstrekt politiek incorrecte blog…

Door Robert Mekking

Senior consultants zijn ervaren, betrouwbaar, nauwkeurig, betrokken, sociaal vaardig en klantgericht. Ze zijn minder vaak ziek en aanzienlijk productiever dan jongere consultants, dus ondanks hogere tarieven zijn ze relatief gezien niet duurder.

En toch nemen wij ze niet in dienst. Waarom? Exact om de redenen die ik hierboven opsom. Klanten weten dit allemaal en dus worden oudere consultants gezien als een grotere luxe dan hun jongere collega’s.

Met als gevolg dat de junioren momenteel gewoon worden ingehuurd en de vraag naar seniors compleet is weggevallen.

Niet eerlijk

Ik weet het. Het is niet eerlijk. Het is niet maatschappelijk verantwoord. En geloof me, het is ook niet wat ik *wil*. Een goede mix van senior en junior is namelijk nodig voor een evenwichtig fucntionerende organisatie.

En toch doen we het zo. Het is namelijk crisis en dus moeten we onze producten en diensten glimmend oppoetsen en zo goed mogelijk laten aansluiten aan de wensen van onze klanten.

“Asociaal”

Het is een pijnlijk onderwerp. Ik heb hier al eens eerder over geschreven en naar aanleiding van die blogs ben ik toen behoorlijk aangevallen.

“Asociaal” en “leeftijdsdiscriminatie” waren nog de mildere termen die me destijds naar het hoofd werden geslingerd. Ik vrees dat daar binnenkort dan ook wel de term “opportunist” aan gaat worden toegevoegd.

Voortwoekerende vergrijzing

Zodra de arbeidsmarkt namelijk weer krapper wordt door aantrekkende economie of de voortwoekerende vergrijzing, nemen wij namelijk gewoon weer seniors aan. Niet uit menslievendheid, maar omdat onze klanten daar tegen die tijd weer om zullen vragen.

Daar waar wij een nu gemiddelde leeftijd hebben van rond de dertig, zit die bij onze klanten rond de vijfenveertig, voel je wel…

Perspectief

Dat is ook precies de reden dat ik me geen al te grote zorgen maak voor alle oudere medewerkers die mede namens mijn beleid momenteel naast het arbeidsproces staan.

Begrijp me goed. Het lijkt me vreselijk om mee te maken, maar er is in ieder geval het perspectief dat de Nederlandse economie binnenkort niet zonder ze kan. Nog even doorbijten dus...

Hopelijk zijn onze sollicitanten dit blogje tegen die tijd dan weer vergeten…

Robert Mekking is zelf een stuk ouder dan zijn gemiddelde medewerker. Hij is medeoprichter van MvR & Partners en schrijft deze column op eigen titel. Reageren? www.twitter.com/robertmekking.