's-HERTOGENBOSCH - Het aanvullend pensioen moet voor consumenten transparanter worden gemaakt.

Met de introductie van eenzorgeloospensioen.nl wordt het aanvullend pensioen voor consumenten transparant gemaakt.

Het is een informatieve vergelijkingssite waar alle pensioenproducten op één plek zijn samengebracht. Met Eenzorgeloospensioen.nl worden producten en diensten van verzekeraars en banken voor consumenten veel simpeler, duidelijker en overzichtelijker in kaart gebracht.

Veel Nederlanders denken met een (collectief) bedrijfspensioen in een gespreid bedje te komen, maar komen vervolgens bedrogen uit. En vele ondernemers en ZZP'ers handelen niet of veel te laat als het gaat om hun eigen oudedagvoorziening.

Complex onderwerp

Initiatiefneemster Michal Reutelingsperger: "Hier spelen wij op in. Het pensioen is in het algemeen vaak een complex onderwerp en daar brengt onze site eenzorgeloospensioen.nl echt verandering in. Pensionering en pensioenopbouw is momenteel actueel en voor velen een aandachtspunt. Het regelen van je eigen of aanvullend pensioen wordt steeds belangrijker. Maar het hoe, wat en waar laat qua informatievoorziening nog veel te wensen over."

Veel financiële instellingen communiceren hun pensioenproducten niet duidelijk binnen het ruime aanbod van alle andere producten en elk bedrijf communiceert er weer op een andere manier over.

Mensen hebben ook geen zin en tijd om één voor één alle websites af te struinen naar een product dat het beste bij ze past.

"Waar mensen steeds meer gewend raken aan het zelf regelen van de financiële zaken en met alle mogelijkheden die internet biedt, wil men zichzelf makkelijk kunnen informeren alvorens men zich laat adviseren. Het pensioenproduct is complex van aard. Dus daarom maken wij het wat gemakkelijker voor de consument", aldus Michal Reutelingsperger.