LONDEN - Accountancybureau Deloitte Touche Tohmatsu Limited heeft het afgelopen boekjaar opnieuw een recordomzet geboekt, van 31,3 miljard dollar (24,1 miljard euro).

Dat maakte het bedrijf, dat naast KPMG, Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers tot de grootste accountancybureaus ter wereld behoort, woensdag bekend.

Het is het derde recordjaar op rij. De omzetstijging van 8,6 procent was de grootste stijging sinds het hoogtepunt van de financiële crisis in 2008. Het concern profiteerde in het gebroken boekjaar dat afliep op 31 mei, vooral van een sterke groei in Azië met ruim 16 procent.

Maar ook in andere regio's liet het bedrijf groei zien. Zelfs het Griekse dochterbedrijf groeide met dubbele cijfers. In Groot-Brittannië groeide de omzet met 11 procent en in de Verenigde Staten met 9,1 procent.

Financieel advies

Van alle activiteiten groeide financieel advies wereldwijd het sterkst. De groei van Deloitte staat in schril contrast met de gang van zaken bij veel belangrijke cliënten van het concern, bijvoorbeeld in de financiële wereld.

Deloitte heeft wereldwijd meer dan 193.000 werknemers in 150 landen. Het concern verklaart goed op weg te zijn om in 2015 gegroeid te zijn tot een personeelsbestand van 250.000 mensen.