ATHENE - De Griekse overheid slaagt er vooralsnog niet in om in kaart te brengen welke onderdanen een bankrekening hebben in Zwitserland.

Het Griekse ministerie van Financiën maakte maandag bekend geen gebruik te willen maken van gegevens op een cd die Duitse autoriteiten kochten. Zwitserse banken weigeren namen van hun cliënten te openbaren.

Vorige week werd een verzoek van Athene aan de Swiss Bankers Association om de rekeninginformatie van een aantal Griekse parlementariërs afgewezen. Volgens de bankiersassociatie paste het verzoek niet in het beleid en moest Athene direct contact opnemen met de banken.

Griekenland, dat al sinds 2010 een bankroet probeert af te wenden, heeft tot dusver weinig succes geboekt met het bestrijden van de grootschalige belastingontduiking in eigen land.

De Griekse centrale bank beschikte in juli naar verluidt over informatie dat 403 Grieken minimaal 100.000 euro naar het buitenland sluisden, terwijl ze aan de belastingdienst doorgaven dat ze geen inkomen hadden.