AMSTERDAM - Een groot gedeelte van het personeel van het vastgoedbedrijf Kondor Wessels heeft maandagochtend het werk neergelegd. De medewerkers strijden voor een beter sociaal plan bij de dochtermaatschappij van Volkerwessels. Dat maakte FNV Bouw bekend.

Kondor Wessels heeft in totaal 35 mensen in dienst. Daarvan moeten tien mensen omzien naar een andere baan. Volgens de bouwbond hebben om 07.00 uur 25 mensen hun werk neergelegd.

De staking is de tweede in anderhalve week bij dochters van Volkerwessels. Bij Volkerrail werd met succes een beter sociaal plan afgesproken, nadat personeel van de magazijnen het werk had neergelegd.

Bij een andere dochter, Visser & Smit Hanab, worden maandag honderden handtekeningen aangeboden aan de directie. Ook daar wordt gepleit voor een betere afvloeiingsregeling.

Banen schrappen

Volkerwessels kondigde eind augustus aan ongeveer driehonderd banen te schrappen bij de verschillende werkmaatschappijen. Hiermee wil het bedrijf 'concurrerend en gezond' blijven. Het bouwbedrijf boekte in de eerste zes maanden dertig procent minder winst.

De bonden streven naar een sociaal plan voor heel Volkerwessels, maar daarover is nog geen akkoord bereikt. Op 26 september is er wel weer overleg over met de directie van het bedrijf.