Wel profiteren van prijsdalingen en geen risico op onverwachte prijsstijgingen. Dat is het HerPrijs-concept waarmee Nuon zakelijke klanten aan zich wil binden. Een gesprek met B2B-specialist Maurits Timmermans. “Dit is een krachtig middel om energiekansen te benutten.”

Wie kent de twee energiemannen in de Nuon-reclames op tv niet? Sinds een paar weken prijzen deze grappige heren een nieuw product aan: Nuon Ideaal. Daarbij maken de twee op heldere wijze duidelijk dat de energieprijs muurvast staat, tot de wereldwijde energieprijzen dalen, want dan daalt de energieprijs voor de klant mee.

Voor grootzakelijke klanten biedt Nuon iets soortgelijks aan. Nuon HerPrijs heet dit. “Wij bieden dit aan voor gas en elektriciteit”, aldus Timmermans.

De verwachtingen voor de prijs van gas en elektriciteit zijn niet hetzelfde. Gas zal voorlopig waarschijnlijk stijgen. Elektriciteit daalt naar verwachting.

“Voor gas en elektriciteit is het verstandig een HerPrijs-contract aan te gaan. Met de prijsverwachting voor gas is het voor de klant dus verstandig om liever vandaag nog een HerPrijs-contract af te sluiten. Dan loop je de minste budgetrisico’s. Je kan natuurlijk ook een vast contract afsluiten."

"Maar wie weet hoe de wat verdere toekomst er uit ziet? Het kan door allerlei onvoorziene ontwikkelingen zomaar gebeuren dat de gasprijs naar beneden schiet. Met Herprijs kan je je gascontract dan bijstellen en dus betaal je nooit te veel. Dat bijstellen kan zo vaak je wilt.”

“Voor elektriciteit geldt hetzelfde, maar dan andersom. Je kan bij ons profiteren van waarschijnlijke prijsdalingen, maar je loopt niet het risico van een eventuele prijsstijging. Nuon HerPrijs is een heel krachtig middel om je energie-inkoop zo optimaal mogelijk te doen en te profiteren van kansen die er in de energiemarkt ontstaan.”

Er zijn prijsvechters op de markt die net als Nuon zakelijke klanten aan zich proberen te binden.

“Die zijn er. En die bieden inderdaad concurrerende prijzen. Maar je zit daar wel 3 tot 5 jaar vast aan dezelfde prijs. Wat nu laag lijkt, hoeft in de toekomst niet laag te zijn. We weten niet wat er gebeurt met de economie. Vooral erg ver vooruit kijken blijft lastig. Het is toch mooi als je in de tussentijd indien nodig de prijs naar beneden kan bijstellen.”

Welk voordeel heeft Nuon nog meer ten opzichte van die andere spelers?

“Wij hebben hier een heel team van inkoopspecialisten zitten. Gecombineerd met de trade floor van Vattenfall [het Zweedse energiebedrijf dat Nuon in 2009 overnam, red.], hebben we één van de grootste specialistenteams van Europa."

"Die kennis komt de klant ten goede. Wij zullen al onze kennis inzetten om de klant op het juiste moment te adviseren om te ‘herprijzen’ of om hier juist nog even mee te wachten. Onze inkoopexperts zijn hierin echt proactief. Dit onderscheidt ons van de rest.”

U geeft zelf al de samenwerking met Vattenfall aan. Kunt u aangeven wat dit voor klanten betekent?

“Meer kennis en grotere inkoopkracht. Wat ook belangrijk is: Vattenfall gaat steeds duurzamer produceren en daar gaat Nuon dus in mee. Het aandeel kolen vermindert de komende tijd bij Vattenfall, ten gunste van gas en duurzaam geproduceerde energie.”

 

Meer weten over slim energie inkopen?