AMSTERDAM - Er is opnieuw een conflict ontstaan over een afvloeiingsregeling bij een dochtermaatschappij van Volkerwessels

Het Amsterdamse vastgoedbedrijf Kondor Wessels biedt volgens CNV Vakmensen een te mager sociaal plan. De bond dreigt met acties.

Vorige week staakten medewerkers van een andere werkmaatschappij van Volkerwessels, Volkerrail. Dinsdag werd bekend dat er mede door die actie nu wel een sociaal plan is voor de 120 medewerkers die daar moeten verdwijnen, met een ruimere ontslagvergoeding.

Kondor Wessels

Bij Kondor Wessels moeten tien mensen naar een andere baan uitkijken. Dat er moet worden ingekrompen is onvoldoende aangetoond, vindt de vakbond. "Mede daarom eisen we een sociaal plan dat een reële vergoeding biedt." Als Kondor Wessels niet voor vrijdagmiddag 12.00 uur positief reageert 'wordt de machine voor actievoeren aangezet'.

Volkerwessels kondigde vorige maand aan driehonderd banen te willen schrappen bij de verschillende divisies. Met de reorganisatie wil het bedrijf 'concurrerend en gezond' blijven.

Het bouwbedrijf heeft op de Nederlandse markt last van lagere volumes en prijsdruk door leegstand en minder overheidsinvesteringen in de infrastructuur. Het bouwbedrijf zag de winst in de eerste zes maanden met dertig procent dalen van 24 miljoen euro vorig jaar naar zeventien miljoen euro dit jaar.