AMSTERDAM – Leidinggevenden die precies en expressief communiceren met hun medewerkers zijn succesvoller. Dat blijkt uit onderzoek waarop Angelique Bakker vrijdag promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

“Medewerkers zijn naarmate hun leidinggevende preciezer en expressiever communiceert tevredener, vinden dat hun leidinggevende beter presteert, ervaren hun relatie met hun leidinggevende als beter en vertrouwen hun leidinggevende meer,” legt Bakker in het persbericht uit.

Volgens de promovendus zorgt een precieze en expressieve communicatiestijl ervoor dat medewerkers hun leidinggevende aardiger en deskundiger vinden. “Dat zijn twee belangrijke beïnvloedingsbronnen die waarschijnlijk verklaren waarom deze manieren van communiceren bijdragen aan meer succes.”

Expressief communiceren betekent dat een leidinggevende gemakkelijk praat, informeel is, richting geeft aan een gesprek en mensen met elkaar laat lachen. Iemand die precies communiceert, vertelt een beknopt en weldoordacht verhaal.

Selectietraject

In de praktijk krijgen mensen vaak een leidinggevende functie aangeboden als zij goed zijn in hun werk of hun huidige functie zijn ‘ontgroeid’. Volgens de promovendus zou er meer gekeken moeten worden naar de manier waarop de potentiële leidinggevende communiceert.

“Door dit wel mee te laten wegen in de beslissing om een medewerker leiding te laten geven is de kans groter dat deze succesvol zal zijn in de organisatie.”

In selectie- en ontwikkeltrajecten zou de communicatiestijl en de mate waarin die aangeleerd kan worden daarom meegenomen moeten worden, stelt Bakker in haar aanbevelingen.