AMSTERDAM - Inge van Kessel is dankzij haar idee voor protheselingerie uitgeroepen tot meest veelbelovende vrouwelijk ondernemer van het afgelopen jaar. Het was de achtste keer dat het fashionmagazine Marie Claire de Starters Award uitdeelde.

Inge van Kessel heeft haar award te danken aan haar idee voor Fair Roundings, waarin zij protheselingerie presenteerde. De award werd uitgereikt in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Bij de abonnees van Marie Claire werd het plan van Van Kessel om comfortabele, stijlvolle en customized lingerie voor vrouwen met een prothese op de markt te brengen gezien als het beste idee.

Naast de award levert het de jonge vrouwelijke ondernemer ook 5000 euro aan startkapitaal en een nieuwe garderobe van Summum Woman op. Daarnaast mag Van Kessel een half jaar lang rijden in een Mercedes A-Klasse.

Katja Schuurman

Ook Katja Römer-Schuurman viel in de prijzen. De actrice lanceerde een webshop die bijzondere producten uit derde wereldlanden verkoopt, waarvan de winst ten goede komt van deze landen. Römer-Schuurman kreeg hiervoor de Entrepreneur Award.

May-Britt Mobach, hoofdredacteur van Marie Claire, vertelt dat steeds meer jonge vrouwen dromen van hun eigen bedrijf. "Het aantal daadkrachtige beginnende onderneemsters dat de sprong in het diepe waagt neemt toe, zelfs in tijden van crisis."