‘Minder ruimte nieuwkomers telecommarkt’

AMSTERDAM – Bij de aankomende frequentieveilingen voor telecombedrijven is een kavel overgebleven.

Dat meldt Webwereld maandag.

Martijn van Dam van de PvdA is bang dat deze in handen van bestaande operators komt, terwijl deze oorspronkelijk voor een nieuwkomer bedoeld was. Het overgebleven kavel wordt nu voor iedereen vrijgesteld.

Volgens het Tweede Kamer-lid houdt Agentschap Telecom, dat de veiling organiseert, zich daarmee niet aan de afspraak. Er zouden namelijk drie kavels speciaal voor nieuwkomers beschikbaar zijn.

Echter, deze partijen hebben slechts op twee kavels geboden. Hierdoor kunnen grote operators als KPN en Vodafone een plekje als nieuwkomer bemachtigen. "Als een blok vrijkomt, moeten zij een tweede kans krijgen daarop te bieden”, zegt Van Dam tegenover de website.

De frequentieveilingen zijn al langer het mikpunt van kritiek. Zo is de veiling al eens uitgesteld vanwege voorwaarden die niet op orde zouden zijn. Mobiele aanbieders waren bang voor meer storing.

De nieuwe veiling moet zorgen voor meer nieuwe diensten en innovatie. Ook moet de telecommarkt een impuls krijgen door meer concurrenten toe te laten.

Lees meer over:
Tip de redactie