AMSTERDAM – Kleine ondernemers die het water aan de lippen staat kunnen hun btw en loonbelasting een kwartaal later betalen.

Staatssecretaris Frans Weekers maakte deze uitstelregeling donderdag bekend. Het kabinet wil met de regeling kleine ondernemers tegemoetkomen die te kampen hebben met ‘liquiditeitsproblemen’. 

De details van de regeling worden de komende maanden uitgewerkt, zo laat een woordvoerder van Weekers weten. De uitstelregeling staat los van de btw-verhoging van 19 naar 21 procent.

De Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) reageert gematigd positief over de kabinetsplannen. “Een positieve ontwikkeling, zeker nu PZO al langere tijd liquiditeitsproblemen bij zzp’ers constateert”, zo laat PZO-voorzitter Esther Raats-Coster weten.

Maar ook maakt de PZO enkele kanttekeningen.“Het [succes van de regeling] zal daarbij afhangen van de nader te stellen eisen, zoals een accountantsverklaring, of het minimum of maximum bedragen zal gaan betreffen en of het voor alle kleine ondernemers zal gaan gelden of enkel voor hen die met liquiditeitsproblemen kampen.”