AMSTERDAM - Internetbedrijf Salesforce is door het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes net als vorig jaar uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf in de VS.

Salesforce is een bedrijf dat bedrijfssoftware aanbiedt op basis van cloud computing, wat wil zeggen dat via het internet software op aanvraag beschikbaar wordt gesteld. Salesforce heeft de eerste plaats te danken aan zijn duidelijke innovatiestrategie.

Op de tweede plaats in de lijst is Soliris te vinden, een bedrijf dat medicijnen voor bloedarmoede ontwikkelt. Soliris zal dit jaar 1,1 miljard dollar aan inkomsten genereren en de aandelen van Soliris doen het sinds 2007 zelfs beter dan Apple.

Amazon, op de derde plaats te vinden in de lijst van Forbes, is voortdurend bezig met ontwikkeling en herinvesteringen. Het internet retailgigant heeft sinds de beursgang nog altijd geen dividend betaald. De oorspronkelijke aandelen zijn inmiddels drie keer gesplitst, waardoor Amazon inmiddels beschikt over 452,07 miljoen aandelen. Elk aandeel is nu 245 dollar waard.

De volledige top 10, samengesteld door Forbes:

1. Salesforce (aanbieder bedrijfssoftware)
2. Soliris (ontwikkeling medicatie bloedarmoede)
3. Amazon (internet retailgigant)
4. Red Hat (distributie en onderhoud van Linuxdistributies en -systemen)
5. Intuitive Surgical (robotontwikkelaar)
6. Edwards Lifesciences (ontwikkeling weefsel hartkleppen)
7. FMC Technologies (leverancier voor technologische oplossingen voor energie-industrie)
8. Cerner (technologie voor gezondheidszorg)
9. Monsanto (chemiebedrijf voor landbouw)
10. Perrigo (geneesmiddelenfabrikant)