AMSTERDAM - Het nieuwe stadion van Feyenoord, dat in 2018 gereed moet zijn, wordt gebouwd door VolkerWessels. Dat maakte de Rotterdamse voetbalclub donderdag bekend.

Feyenoord bereikte met het consortium VolkerWessels een overeenstemming om in 2016 te beginnen met de bouw van het nieuwe stadion, dat plaats moet gaan bieden aan 63.000 toeschouwers.

De voorkeurslocatie voor het nieuwe stadion is op Varkenoord, gelegen naast het huidige stadion De Kuip.

 

Vernieuwingen

Het nieuwe stadion, dat ook plaats biedt aan 1500 parkeerplaatsen en de beschikking zal hebben over een uitschuifbaar dak, zal zo'n 300 miljoen euro kosten. Deze kosten worden voor het grootste deel gefinancierd door het bedrijfsleven.

Ook is het bedoeling dat er honderd businessunits worden gebouwd in het nieuwe stadion. Hierbij is het volgens stadiondirecteur Van Merwijk de uitdaging om een vergelijkbaar of 'nog mooier' stadion te maken dan De Kuip. Het is echter niet de bedoeling dat het nieuwe stadion een kopie van De Kuip wordt.

Beperkte garantstelling

Voor de bouw van het nieuwe stadion was Feyenoord ook in gesprek BAM, Siemens en Eneco. De keuze viel uiteindelijk op VolkerWessels, omdat zij voor Feyenoord en de gemeente de meest gunstige en minst risicovolle financiële constructie heeft gemaakt.

''Dat is ook een belangrijke reden dat we voor VolkerWessels hebben gekozen. Er is minder geld nodig van de Feyenoord-familie en van de gemeente Rotterdam. Nu hebben we uitsluitend een beperkte garantstelling op de leningen van banken nodig", zo liet stadiondirecteur Jan van Merwijk weten.