Over een week zijn er opnieuw Tweede Kamer verkiezingen. De afgelopen tien jaar hebben we al vijf keer een wisseling van de regering gehad, geen enkel bedrijf kan zich dit veroorloven.

Door Olaf Rutten

Stel je voor dat de leiding van een bedrijf in tienjaar tijd vijf keer verandert, het kan niet anders zijn dan dat zo’n bedrijf in zwaar weer komt.

En zo gaat het ook met de BV Nederland, we hebben behoefte aan beleid dat in grote lijnen meer dan vijf jaar gedisciplineerd volgehouden wordt. 

Zeven tips

1) Denk nieuw

Het maakt in mijn ogen niet zoveel uit tussen welke partijen er een akkoord wordt gemaakt, elke verkiezingsuitslag zou twee maanden eerder of later anders zijn. Belangrijker is het maken van verbinding, de oplossing ligt in het spanningsvolle midden tussen links en rechts. Succesvolle ondernemers werken somssamen met concurrenten. Laten we ook niet vergeten dat deVOC mentaliteit ons in het bloed zit, denk internationaal en houd de voordeur open.

2) Duidelijkheid

Het is goed voor Nederland als er snel weer richting en duidelijkheid komt. Hoe langer het duurt voordat de problemen grondig aangepakt worden hoe groter ze worden.Dit geldt voor ondernemers en ook voor de politiek.

3) Toekomstbeeld

Om een bedrijf of land door een moeilijke periode te loodsen, is het essentieel om een inspirerend toekomstbeeld te schetsen. Waar verlang je als directie of regeringsleider naar? Praat werknemers of kiezers niet naar de mond, maar laat henin een helder omschreven visie zien wat ze zelf nog niet zien.

4) Hoofdlijnen

We leven in een tijd van snel veranderende mondiale omstandigheden. Dit vraagt om flexibiliteit van bedrijven envan overheden. Omschrijf het beleid daarom liever inhoofdlijnen. Ga de brug bouwen terwijl je erover heen loopt.

5) Eigen schaduw

Ben er voor alle klanten (kiezers) en stap daadwerkelijk over je eigen schaduw heen. Houd bij alle beslissingen oog voor het belang van het groter geheel.​​

6) Zingeving

Steeds meer mensen willen weten en voelen waarom ze iets doen, naast financiële zekerheid zoeken ze ook zingeving in het werk. Het vraagt begeleiding, opvoeding en scholing om te beseffen wat de zin van het leven is en watverantwoordelijkheden zijn voor de toekomst. Laat zingevingen economische ontwikkeling hand in hand gaan!

7) Groot leider

Een slecht leider is hij

die door de mensen wordt veracht.

Een goed leider is hij

die door de mensen wordt vereerd.

Een groot leider is hij van wie de mensen zeggen:

“We hebben het zelf gedaan.”

Lao Tse

De BV Nederland verdient een groot leider! Een politiek leider die gaat werken vanuit inspirerende waarden zoals je dat ook wel terugvindt bij leiders van succesvolle bedrijven.

Deze blog draag ik op aan mijn vader, die vorige week na een vol en mooi leven is overleden. Ons wekelijksetelefoongesprek zal ik missen, het begon altijd hetzelfde: hij“Met Rutte” ik “Rutte met Rutte…”.

Olaf Rutten, directeur van Zoek en Leef bv. Een ondernemer pur sang, van krantenjongen tot miljonair, met een passie voor het hand in hand laten gaan van ziel en zakelijkheid. Olaf is auteur van het boek `Minder werken, meer verdienen'.