AMSTERDAM – Uwe Tillmann, topman bij voedingsmiddelenbedrijf Vion, treedt af. Tweede man Dirk Kloosterboer neemt de taken van Tillmann over.

Het aftreden hangt samen met het strategische plan dat op 15 juni is gepresenteerd. Vion moet in snel tempo de kosten weten te beheersen "en we hebben geconstateerd dat daar een ander type leiderschap bij past", aldus een woordvoerder tegenover NUzakelijk.nl

In 2011 zag het bedrijf de winst dalen naar 14 miljoen euro, terwijl de omzet steeg met 7 procent naar 9,5 miljard euro.

“Verder willen we meer in de markt gaan staan en producten afstemmen op de markt. Als je voor een anonieme markt produceert is het maar afwachten wat je verkoopt.”

Huidige vicevoorzitter

Tillmann werkte vanaf 2003 bij het bedrijf en was sinds 1 januari 2010 CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Kloosterboer is de huidige vicevoorzitter van Vion.

Vion, gevestigd in Eindhoven, is een internationaal opererend voedingsmiddelenbedrijf en heeft 26.500 werknemers. De enige aandeelhouder van het bedrijf is de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), met 18.000 leden.