AMSTERDAM – Een Belgische werknemer blijkt systematisch koper van zijn werkgever te hebben gestolen. Het geld spendeerde hij aan een nieuwe auto en een borstvergroting voor zijn vriendin.

Dat schrijft De Standaard. CG Power Systems merkte dat er regelmatig koper verdween en stelde een onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat de diefstallen steeds plaatsvonden op de momenten dat de man in kwestie onbetaalde overuren draaide.

In de auto van de man en in de garage van zijn woning werden stortingsbewijzen gevonden, facturen van een schroothandelaar en bovendien nog 127 kilo koper.

In totaal werden voor 14.613 euro aan verkoopfacturen opgespoord. Met de opbrengst zou de verdachte een deel van zijn nieuwe auto hebben bekostigd en zijn vriendin een borstvergroting cadeau hebben gedaan.

De man geeft toe dat hij koper gestolen heeft, maar ontkent het te hebben gebruikt voor de boobjob en de wagen. “Het geld van de koperdiefstallen diende voor kleine extraatjes, om wat comfortabeler te leven”, aldus zijn advocaat.