AMSTERDAM - Het faillissement van DSB Bank heeft de betrokken curatoren tot nu bijna 30 miljoen euro aan inkomsten opgeleverd, waarmee het faillissement volgens RTL Nieuws een van de duurste ooit is.

Curator Rutger Jan Schimmelpenninck en zijn collega's spendeerden volgens de tv-zender, die zich baseert op faillissementsverslagen, tussen oktober 2009 en juli 2012 ruim 56 duizend uur aan de afwikkeling van het faillissement van DSB Bank en het overkoepelende bedrijf DSB Beheer.

Behalve de curator stuurde ook accountantskantoor PWC de nodige facturen (36.249 uur). De accountant leverde diensten voor een totaalbedrag van 6,4 miljoen euro.

Intensief

De curatoren zeggen in ieder geval tot en met volgend jaar nog 'intensief' bezig te zijn met de afwikkeling van het faillissement. Het proces zal in totaal nog zeker een aantal jaren duren.

Inmiddels hebben schuldeisers van de bank 23 procent van het totaal gevorderde bedrag teruggekregen.

DSB ging in oktober 2009 failliet. Niet de financiële crisis of een van buitenaf ontketende bankrun, maar het gedrag en de onkunde van topman Dirk Scheringa werd DSB fataal, zo bleek afgelopen juni uit onderzoek van de curatoren.