AMSTERDAM – Mars One heeft een aantal sponsors binnengehaald. Dat meldt de Amersfoortse ruimtevaartonderneming, die in 2023 de eerste vier mensen naar Mars wil laten emigreren.

“Dit is een belangrijke stap in de richting van een bemande missie naar Mars”, aldus het bedrijf. Het geld zal voornamelijk worden gebruikt om de ontwerpstudies die worden uitgevoerd door leveranciers te financieren.

De afgelopen anderhalf jaar hield het bedrijf zijn eigen broek op. De conceptuele en technische ontwikkeling is afgerond. In het tweede deel van 2012 en het begin van 2013 zal Mars One zijn personeelsbestand uitbreiden.

Mediaspektakel

Vanaf medio 2013 moet de financiering grotendeels worden voortgebracht door een mediaspektakel rond de selectie en training van de astronauten.

Onder de eerste sponsoren bevinden zich Byte Internet, VBC Notarissen, MeetIn, New-Energy.tv en Dejan SEO. “Wij beschouwen het neerzetten van mensen op Mars als een onvermijdelijke missie in de toekomst van de menselijke ontdekkingstocht”, aldus directeur Gruus van Woerkom van Byte Internet.

Om de eerste vier mensen op Mars te zetten, heeft de onderneming in totaal zo’n zes miljard dollar nodig.