WASHINGTON - De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal met 1,7 procent gegroeid op jaarbasis. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel woensdag op basis van een tweede raming.

Daarmee was de groei iets sterker dan eerder werd gedacht. Bij de eerste raming werd uitgegaan van een groei met 1,5 procent. De bijstelling voldeed aan de verwachtingen van economen.

In het afgelopen kwartaal groeiden zowel de uitgaven van consumenten als de export harder dan eerder gedacht. De groei van de consumptie lag met 1,7 procent nog altijd aanzienlijk lager dan in de eerste 3 maanden van 2012. In die periode namen de uitgaven met 2,4 procent toe.

Het tempo waarin de Amerikaanse economie groeit is volgens economen nog altijd te zwak om verbetering te brengen in de werkloosheid. Om de werkloosheid stabiel te houden zou minstens 2 tot 2,5 procent groei per kwartaal nodig zijn.

Fed

De Amerikaanse economie groeit geleidelijk, terwijl de detailhandelsomzet licht verbetert en de huizenmarkt nog steeds in een dal zit. De banengroei laat tegelijkertijd een bescheiden groei zien. Dat maakte de Amerikaanse centrale bank woensdag bekend in het zogenoemde Beige Book, een rapport over de stand van de economie.

''De economische activiteit bleef geleidelijk verbeteren in juli en begin augustus in de meeste regio's en sectoren'', aldus de Fed, die zich baseert op de visie op het economische klimaat van contacten over het hele land. De productieactiviteit nam echter volgens het stelsel van centrale banken in veel regio's af.