MOUNTAIN VIEW - Het aantal actieve gebruikers van Google Plus neemt toe. Dat zegt Bradley Horowitz, vice president social bij Google.

Horowitz kan geen aantallen noemen, omdat die tijdens de kwartaalcijfers bekendgemaakt worden, maar hij voorspelt goed nieuws. "Ik zie dagelijks hogere aantallen gebruikers."

In juni werden de laatste cijfers bekendgemaakt. Het sociaal netwerk had destijds 250 miljoen gebruikers, maar het aantal actieve gebruikers ligt een stuk lager. 150 miljoen mensen loggen maandelijks in; de helft van hen gebruikt het netwerk dagelijks.

Google Plus is gelanceerd in de zomer van 2011, lang na de introductie van andere sociale netwerken. Horowitz geeft toe dat Google laat was. "Dat is niet goed. Het is beter om eerder te zijn, maar je kan wel bestuderen wat gebruikers willen."

Privacy

Privacy bleek belangrijk voor gebruikers, iets wat Google zegt te bieden. Desondanks kreeg het bedrijf in augustus een boete van 22,5 miljoen dollar van de Amerikaanse toezichthouder wegens het schenden van privacy. Het bedrijf plaatste cookies bij gebruikers van de browser Safari die hadden aangegeven dat niet te willen.

"We hebben fouten gemaakt. Dat kost niet alleen de boete, maar ook vertrouwen van gebruikers. Dat nemen we serieus", aldus Horowitz.