Ondernemen is ……bijsturen. Althans dat is ons codewoord.

Door Elles van Velde en Trudy Ravensbergen

Net als veel andere startende ondernemers, ontbreekt het ons niet aan enthousiasme. We hebben een visie. En onze visie is groots. Onze site wordt DE ZOOKmachine voor drukke vrouwen.

We hebben weinig verbeeldingskracht nodig om de toekomst voor ons te zien. Een mooi vormgegeven en goed werkende site, gedegen content, veel trouwe bezoekers, ondernemende vrouwen in ons netwerk die bloggen en leuke evenementen.

En last but not least zullen vrouwen in Nederland straks gaan ZOOKen als ze iets nodig hebben om hun leven aangenaam en makkelijk te maken.

Over twee jaar is zooken een nieuw officieel woord dat wordt toegevoegd aan de Dikke Van Dale. Zoals we al schreven.. het zit hem vooralsnog in de verbeeldingskracht want de site is nog in de maak en zal pas in november gelanceerd worden.

Vragen

Het heldere beeld dat wij voor ogen hebben blijkt niet meteen bij iedereen te verschijnen. Want er bestaan toch al heel veel sites voor vrouwen? Jullie hebben toch helemaal geen technische achtergrond?

Hoe denken jullie bezoekers naar je site te krijgen, ik neem aan dat jullie minimaal een ton reclamebudget gereserveerd hebben? Hebben jullie wel marktonderzoek gedaan? En hoe denken jullie, in deze economisch ingewikkelde tijd, adverteerders binnen te halen?

Met deze uiteraard legitieme vragen wordt ons enthousiasme met regelmaat onderbroken….. en soms beginnen we, na weer eens een avond flink doorgezaagd te zijn op een borrel, de volgende dag ietwat verward of licht geïrriteerd.

Waarom ligt de focus op alle mitsen en maren?? Het is niet dat we er niet over hebben nagedacht, alleen niet altijd in detail. Wij zijn meer van het doen, gaan, actie in de taxi.

Business model

Dus nee, niet iedere stap staat uitgebreid op papier. Maar ons business model is goed financieel doordacht. Niet in uitgebreide 100 pagina’s tellende rapportages maar in een overzichtelijke powerpoint.

We hebben veel tijd besteed aan ons functioneel ontwerp, de basis van onze website, en het inleven in onze doelgroep. En op de borrels hebben we ondertussen, naast het verwerken van alle kritische vragen, ook al de nodige adverteerders enthousiast gemaakt.

Daarbij geloven we sterk in de werking van social media, de onderlinge kruisbestuiving van alle individuele netwerken van adverteerders, bloggers en diverse vrouwennetwerken. Überhaupt in de magische werking van vrouwen die graag kennis met elkaar delen. Volgens mannen vaak te veel…..

Just do it

Is ons ondernemersenthousiasme, wellicht TE? Zijn wij te opportunistisch? Of zijn al die meedenkende kritische medestanders gewoon geen ondernemers in de dop? Wij geloven sterk in de slogan van Nike; just do it!

Ondernemen is echt een kwestie van doen!!! De stap zetten. Je baan opzeggen, vastigheid durven loslaten. Doen waar je passie ligt. Dus wij doen alles met veel enthousiasme en drive. En lukt iets niet, werkt iets niet, slaat iets niet aan dan.. STUREN WE BIJ!

Elles van Velde en Trudy Ravensbergen werken hard aan de opstart van www.zook.nl, een inspiratiesite voor de drukke vrouw. November 2012 zal de site gelanceerd worden. Zook is ook te volgen op twitter.com/zooknl