KRALENDIJK - Er zijn sterke aanwijzingen dat politici op Bonaire zich de afgelopen jaren hebben laten omkopen door Nederlandse ondernemers en zichzelf hebben verrijkt. Dat meldt de Stentor vrijdag op basis van eigen onderzoek.

De Stentor zegt te beschikken over documenten van justitie met verdenkingen aan het adres van gedeputeerde Burny Elhage en politicus Ramonsito Booi. De nieuwe verdenkingen zouden steunen op verklaringen, tapverslagen, mails en briefwisselingen.

Het materiaal is bedoeld om het corruptieonderzoek tegen de politici nieuw leven in te blazen, stelt de Stentor. In 2011 seponeerde het OM een zaak tegen de twee wegens witwassen en drugshandel.

Volgens de krant hangt de corruptie samen met investeringen ter waarde van honderden miljoen in vastgoed, horeca en toerisme.

Failliet

Onder anderen de broers en horeca-ondernemers Hans en John den Besten worden genoemd in het dossier van justitie. Meerdere bedrijven van de gebroeders gingen failliet in Nederland.

Ook heeft ABN Amro nog een zaak tegen ze lopen. Volgens de bank hebben de ondernemers incassofraude gepleegd en daarbij 12,2 miljoen euro achterover gedrukt.