'Cao-overleg Lufthansa op punt van mislukken'

FRANKFURT - De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zitten muurvast.

Dat meldden donderdag bronnen binnen de vakbond UFO. Mogelijk trekt de vakorganisatie vrijdag de stekker uit het overleg.

Of dat betekent dat de stewards en stewardessen binnenkort gaan staken, is onduidelijk. Uit een ledenraadpleging van UFO bleek vorige week al wel dat de actiebereidheid onder het Lufthansa-personeel groot is.

Cao

De onderhandelingen over een nieuwe cao duren al een jaar. Het cabinepersoneel wil 5 procent loonsverhoging, na 3 jaar lang op de nullijn te zijn gehouden. Ook willen de stewards en stewardessen dat de inzet van tijdelijke krachten wordt beperkt. De eisen van het personeel staan haaks op het voornemen van Lufthansa om de kosten fors terug te dringen.

Lufthansa wil de komende tijd de uitgaven met 1,5 miljard euro terugschroeven. Dat is volgens het Duitse luchtvaartbedrijf nodig om de verslechterende economische omstandigheden en stijgende brandstofkosten het hoofd te bieden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie