Grote opdracht voor Brabantse makelaar

DEN BOSCH - Het Eindhovense makelaarskantoor VB&T gaat honderden huizen verkopen die de provincie Noord-Brabant tot eind 2017 in bezit krijgt vanwege een stimuleringsregeling die nog dateert uit de vorige recessie.

Vooral de gunstige prijs was reden om de opdracht aan VB&T te gunnen, vertelde projectleider Mari Timmermans van de provincie donderdag. De makelaar krijgt voor beheer en verkoop 2975 euro per huis.

De provincie beloofde destijds aan nieuwbouwkopers om hun oude huis voor 90 procent van de taxatiewaarde te kopen als dat 2 jaar te koop stond. Er werden 923 huizenkopers geholpen. De provincie ‘erft’ nu nog maximaal 400 huizen.

In de maag

De provincie zit met de huizen in de maag. ''Niemand had kunnen voorspellen dat de huizenmarkt zo in elkaar donderde’’, zei gedeputeerde Yves de Boer daar eerder over. Voor een waardedaling is maximaal 23 miljoen euro gereserveerd. Twee mensen van de provincie zijn nu volop bezig om verkopers te overtuigen dat ze voordeliger uit zijn als ze niet te lang wachten met verkoop van hun oude huis. En dat werkt, constateert de provincie opgelucht.

De provincie verwacht uiteindelijk 300 huizen te moeten kopen en verkopen. In dat geval komt de opdracht aan VB&T uit op bijna 9 ton. De provincie denkt dat voor uitvoering en waardedaling genoeg geld is gereserveerd.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie