Online vacatureaanbod stijgt licht in juli

AMSTERDAM – Het online vacatureaanbod is in de maand juli licht gestegen. Daarmee is het aanbod van vacatures de afgelopen drie maanden ongeveer gelijk gebleven.

Dat blijkt dinsdag uit de Monster Employment Index.

De lichte stijging vergeleken met de maand juni komt grotendeels door de sterke toename van vacatures in de gezondheidszorg. Ook in de transport-, agrarische en engineering sector steeg de vraag naar personeel.

In het onderwijs daalde het online vacatureaanbod daarentegen het scherpst. Ook in de horeca en het toerisme was er afgelopen maand minder behoefte aan nieuw personeel.

Europa

Er zijn wel regionale verschillen. In acht provincies steeg de vraag naar personeel, met als koplopers de provincies Drenthe en Friesland. In Gelderland nam de vraag het sterkst af, gevolgd door Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Het Europese vacatureaanbod bleef vorige maand gelijk aan dat van juni. Duitsland tekende de sterkste stijging op. In Zweden en het Verenigd Koninkrijk daalde het aanbod juist.

CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dinsdag dat het aantal vacatures eind juni 2012 niet meer zo laag is geweest sinds 2004. In het tweede kwartaal stonden er 109.000 vacatures open, 9000 minder dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

De afname van banen is volgens het CBS in de meeste sectoren te zien. In de zorg, bij financiële instellingen, in het onderwijs en de landbouw is het aantal vacatures nog stabiel gebleven.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie