Resultaat netbeheerder Enexis daalt licht

AMSTERDAM – Netbeheerder Enexis heeft in het eerste halfjaar met 682,5 miljoen euro ruim 5 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat na belastingen daalde echter met 6 miljoen euro tot 121 miljoen euro.

Dat maakt Enexis maandag bekend. Enexis is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van netwerken van gas en elektriciteit in Groningen, Friesland, Drenthe, de Noordoostpolder, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg en heeft in die regio's in totaal 2,6 miljoen klanten.

“De resultaten op zowel operationeel als financieel gebied weerspiegelen de stabiliteit van de onderneming”, zegt Han Fennema, voorzitter van de Raad van Bestuur in een toelichting.

De resultaten werden behaald bij een tariefstijging van 2,5 procent, “waar een stijging van bijna 9 procent mogelijk was”, aldus de netbeheerder.

Obligaties

Enexis, waavan de aandelen in handen zijn van zeven provincies, plaatste in januari een 10-jaars obligatielening van 300 miloen euro aan de NYSE Euronext in Amsterdam. Dit gebeurde tegen een couponrente van 3,375 procent.

Dit had de netbeheerder nog niet eerder gedaan. In het halfjaarbericht noemt Enexis de obligaties een “succesvolle introductie op de kapitaalmarkt”. Enexis heeft de lening benut voor de aflossing van een deel van door aandeelhouders verstrekte leningen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie