Werkgevers willen meer geld voor wegennet

DEN HAAG - De werkgevers willen dat de overheid meer geld uittrekt voor wegen en andere infrastructuur. De afspraak in het Lenteakkoord om jaarlijks 200 miljoen euro hierop te bezuinigen moet worden teruggedraaid.

In plaats van te bezuinigen moet er 100 miljoen extra voor infrastructuur worden uitgetrokken. Volgens Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW zal de economie anders forse schade oplopen. Een woordvoerder van VNO heeft een bericht in De Telegraaf van maandag hierover bevestigd.

Volgens de drie organisaties is het onbegrijpelijk dat politieke partijen willen snoeien in infrastructuur. Een goede bereikbaarheid is essentieel om de economie draaiende te houden, onderstrepen ze.

Alleen al de files kosten Nederland jaarlijks 3,7 miljard euro. De helft van dat bedrag komt voor rekening van de bedrijven.

Spitsheffing 

Milieudefensie noemt de eis van de ondernemersorganisaties absurd. ''Alle politieke partijen willen bezuinigen, dat zo'n gigantische kostenpost van de overheid dan buiten schot blijft is onredelijk'', vindt Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie.

Door de vergrijzing zal volgens hem de groei van het verkeer vanzelf al minder worden. Ook zou een spitsheffing beter werken tegen files dan asfalteren.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie