AMSTERDAM – Winkelketen Sabon maakt na een moeilijke tijd een doorstart. Van de 51 zeepwinkels zullen er echter 10 hun deuren niet meer openen.

Hierdoor verliezen 112 van de 237 werknemers hun baan. “Alleen de winkels die rendabel waren blijven open”, aldus een woordvoerder. “Het is inherent aan een faillissement dat er ontslagen vallen. Er zijn ook mensen die zelf hun baan hebben opgezegd. In de nieuwe organisatie zal op termijn ruimte zijn voor 125 mensen.”

Onder meer de winkels in de Amsterdamse Leidsestraat en de Rotterdamse Koopgoot zullen verdwijnen.

Vorige maand werd Sabon failliet verklaard, nadat eigenaar Bob Ultee zijn overnameplannen van de winkelketen iCentre zag mislukken. Op die overname was het hele businessplan van het bedrijf gebouwd.

Directeur

Sabon werd overgenomen door drie investeerders, verenigd in White Star Retail, die CFO Erik Wienk als interim-directeur aanstelden. Maar daar kan nu het woordje ‘interim’ van af. “Eerste focus is nu het creëren van stabiliteit en rust in de organisatie. In dat kader is besloten dat Erik Wienk directeur van Sabon is”, aldus de woordvoerder.

Overigens was eerder in verschillende media sprake van 55 Sabon-winkels. "Er zijn ooit winkels meegeteld die op het punt stonden om open te gaan, maar dat is er nooit van gekomen. Dit betreft Leiden, Haarlem en Groningen. Venlo was reeds gesloten voor het faillissement", aldus de woordvoerder.