AMSTERDAM – De ingenieurssector lijkt door een dieptepunt heen te zijn. De omzet van veel ingenieursbureau is weer aan het herstellen.

Dit blijkt uit een enquête van branchevereniging NLingenieurs onder 50 ingenieursbureaus. Minder bureaus zeggen een daling in de omzet te hebben gezien over de laatste drie maanden.

“Daarmee is nog niet te spreken van een echte verbetering, maar wel van een afremming van de verslechtering”, aldus NLingenieurs in een persbericht. Een kwart van de bedrijven rapporteert zelfs een hogere omzet.

Utiliteitsbouw

Gekeken naar de verschillende sectoren in de ingenieursbranche zeggen de bedrijven in de utiliteitsbouw er het slechtst voor te staan. Driekwart van de bureaus in deze branche heeft een omzetdaling meegemaakt.

De utiliteitsbouw bestaat voor 90 procent uit kleinere bedrijven en de branchevereniging maakt zich dan ook zorgen om de positie van deze mkb’ers. “In de nabije toekomst lijkt de positie van kleine bureaus niet te verbeteren, want ook hun huidige werkvoorraad is klein.”