AMSTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) is betrokken bij een internationaal onderzoek naar manipulatie met de belangrijke rentetarieven Libor en Euribor. Dat bevestigde een woordvoerder van DNB vrijdag.

''Het onderzoek speelt al enige tijd'', aldus de woordvoerder, die opmerkte dat DNB hierbij samenwerkt met de Autoriteit Financiële Markten (AFM). DNB zegt niet te willen ingaan op individuele gevallen, maar het lijkt aannemelijk dat het onderzoek zich richt op Rabobank.

Rabobank behoort tot een groep banken die dagelijks de Libor-rente vaststelt. De bank was vrijdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

De Britse bank Barclays kreeg vorige maand als eerste bank een boete van de Britse en Amerikaanse toezichthouders voor fraude met de Libor-rente. Ook andere grote internationale banken worden onderzocht.

De Engelse bank Barclays schikte onlangs voor 350 miljoen euro met de autoriteiten wegens het sjoemelen met de Libor-rente.

De aankondiging van de Nederlandsche Bank en de AFM komen na berichtgeving eerder op vrijdag van het Financieele Dagblad. De krant schreef dat de Rabobank  in 2008 en 2011 vier medewerkers ontslagen heeft, die mogelijk iets te maken hebben met het Liborschandaal.

De medewerkers van de Rabobank zouden te hoge of juist te lage rentetarieven hebben doorgegeven om hun collega's te bevoordelen.